VARFÖR ÅKA MED OSS?

Bra fråga. Här är 3 tungt vägande skäl...

1. Läge, läge, läge

Vi är övertygade om att vi har funnit heliskiingens Mecka. Vi känner i alla fall inte till något område på detta jordklot som kan matcha storleken, variationen i terräng eller mängden snöfall. Vi kan starta åken högt uppe på topparna och sluta i dalarna, långt nedanför trädgränsen. Vid lite sämre väderlek eller snöförhållanden har vi världens i särklass mäktigaste skogsskidåkning att utforska, där de senast fallna snömängderna ligger fräscha och väntar på oss många dagar efteråt.

2. Små grupper

Om du aldrig har provat heliskiing förut, ska du veta en viktig sak: Upplevelsen blir betydligt mäktigare och mer intensiv när du åker i små grupper. Vi åker enbart i små grupper med 4 gäster/grupp – det är en grundprincip vi inte frångår i vårt koncept. Du kan alltid åka i ditt eget tempo tillsammans med andra i en bra matchad och liten grupp. Vissa vill ju ta det lite lugnare, njuta av vyerna, fotografera mycket och så vidare. Andra vill ge järnet i alla lägen, hela dagen. Med Last Frontier får alla, oavsett nivå, ut det bästa möjliga av sin heliskiing-vecka.

Att kliva ut ur helikoptern och stå mitt i den oändliga terrängen, med obegränsad åkning, som Ripley Creek erbjuder var min absoluta höjdpunkt i skidåkningen förra året. Efter 10 intensiva dagar här kändes det fortfarande som jag bara hade fått ett smakprov och jag ville bara ha mer.

Adam Clark, North Face / TGR Fotograf

3. Människorna

Vi är visserligen jäviga, men vi anser att vi har de bästa av de bästa. Det handlar inte bara om våra medarbetares samlade erfarenhet och kompetens. Våra guider finns inte här bara för att ansvara för din säkerhet, utan också för att ge dig ditt livs skidupplevelse. De kan sina saker, både om bergen och om åkningen är de älskar verkligen sitt jobb.

heli skiing british columbia