HELI-SKI OMRÅDE / TERRÄNG

Upptäck världens största enskilda heliskiing-område.

Vi har 2 heliskiing-verksamheter i norra British Columbia.

Bell 2 Lodge ligger 360 km norväst om Smithers. Anläggningen ligger intill den enda vägen genom detta vildmarksområde, Stewart-Cassiar Highway.

Ripley Creek Inn, Stewart, BC ligger 310 km nordväst om den lilla staden Terrace. Byn Stewart ligger vid slutet av Portland Canal, mittemot Hyder, Alaska. Den här anläggningen fokuserar på åkning endast i södra delen av vårt område.

ski area

Statistisk Överblick

Vårt område är inte bara stort, här faller också mellan 20 och 30 meter snö varje säsong. Mer terräng att åka i ger dig oändliga alternativ, nästan oavsett väderförhållanden och säsongsvariationer.

snowfall diagram

Snöfall

TGenomsnittligt snöfall på 1600 meters höjd är 20-30 per år, vilket ger oss en mer eller mindre packad grund på cirka 4 meter att åka på. Det är inte ovanligt att vi har drygt 6 meter grund uppe på glaciärerna.

Temperatur

Generellt över hela säsongen är temperaturerna väl lämpade för skidåkning, vanligtvis varierar det mellan -5°C och -20°C.

Snöförhållanden

Vår statistik visar tydligt att snöförhållandena för heliskiing är ”excellent” till ”good” under 75% av hela säsongen. Du bör vara medveten om att åkningen och förhållandena stundtals kan variera mellan ”det bästa du någonsin upplevt” och ”riktigt krävande”. Våra guider ser dock alltid till att hitta den bästa tänkbara åkningen och snön varenda dag - och det är mycket sällan de får se sig besegrade av tuffa väder- eller snöförhållanden.

Down Days

Väder är väder. Ibland bestämmer sig Moder Natur för att göra det svårt för oss skidåkare att flyga helikopter. Men det händer inte ofta. I genomsnitt har vi en halv dag per vecka som moln eller tung nederbörd hindrar oss från att komma ut och upp på bergen. Om och när det inträffar under just din vecka, så behöver du aldrig vara syssolös; du har massor av andra aktiviteter att ägna dig åt på och runt omkring båda våra lodger, både utom- och inomhus. Bubbelpoolen står dessutom alltid redo att massera dina trötta benmuskler för nästa dag!

Terräng

Här är huvudskälet till varför du kommer hit; storslagen glaciärterräng, oslagbar skogsåkning och allt däremellan. Dina valmöjligheter är i det närmaste obegränsade! Här nedan är ett exempel på vilken terräng du kör i...

ski area map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×